A menstruáció késleltetésének 4+1 lehetséges módja

1157
HOZZÁSZÓLÁS:

Sok nő esetében merülhet fel az a gondolat, hogy bárcsak el lehetne halasztani a menstruációt, ugyanis ha a menstruáció ideje egybeesik egy fontos élethelyzettel (legyen az akár egy vizsga, egy munkahelyi vagy üzleti tárgyalás stb.), az igazán rányomhatja a bélyegét az ottani helytállásra. A menstruációval gyakorta párosuló lehangoltságot, a rossz közérzetet, vagy az olyan tünetek, mint pl. a fejfájás – émelygés – hányinger hármasát nyilván mindenki szívesen elkerülné!

Arról nem is beszélve, hogy amennyiben a régóta várt nyári nyaralás idején pont megtörténik a vérzés, az további lelki megpróbáltatásokat válthat ki.
Az ilyen és ehhez hasonló esetekben tudni kell, hogy a nők eltolhatják, megváltoztathatják a ciklusukat.

A menstruációs ciklus ugyanis befolyásolható, ám mivel ilyenkor a szervezet hormonháztartásába is beleavatkozunk, bármennyire is rosszkor tud jönni a menstruáció, 1-1 esettől eltekintve nem ajánlott többször megtenni.

A vérzés késleltetésének 4+1 módja:

1.) A fogamzásgátló tabletták szedésével eltolható a havi vérzés. Igazából csak annyit kell tenni, hogy szünet nélkül tovább szedni a tablettákat, amikor pedig elérkezettnek tűnik az idő, akkor abbahagyni. 1-2 nap elteltével a vérzés is jelentkezik. – A fogamzásgátlós-késleltetés tipikus példája annak, hogy hathatunk szervezet a hormonjaira – Éppen ezért évente max. 1 vagy 2 ilyen alkalom ajánlott, több nem!

2.) Amennyiben előre kiszámolható, hogy mondjuk a nyári vakáció egybeesik a menstruációval, biztos megoldás lehet a vérzés késleltetése a háziorvos vagy a nőgyógyász által felírt progeszterontartalmú gyógyszerekkel.

Ezek a hormonkészítmények meggátolják a menstruációt okozó folyamat (a méhnyálkahártya leválásának) végbemenését. – Bármennyire is érdekes, a legtöbb esetben az orvosok átérzik a páciens helyzetét, és 1-1 alkalommal nem gördítenek akadályt a gyógyszerek felírása elé.

3.) A C-vitamin extrém mértékű bevitelével (napi 2000mg, egyenletesen elosztva) szintén befolyásolható a menstruáció. Női élsportolóknál korábban gyakorta alkalmazták, pl. egy nagy verseny előtt. – Akár a C-vitamin természetes forrásainak (lásd.: citrom, abból készült limonádé, citromos tea), akár étrendkiegészítő tablettáknak a fogyasztását érdemes lehet kipróbálni. A menstruáció késleltetésének ezen módja nem biztos, hogy meghozza a várt eredményt, de legalább a C-vitamin nem árt a szervezetnek!

4.) A hagyományos népi praktikák egyike a meleg fürdőzés. Amellett, hogy az ilyen fürdőzésnek pihentető hatása is van, alhasi vérbőséget okozhat, kitágíthatja az ereket. A rendszeres meleg vizes fürdéssel érdemes lehet kísérletezni.

+1) Speciális női tornával megdolgoztathatóak azok az izmok, amelyek munkája befolyásolhatja hormonháztartást. Az izommozgások vérbőséget okozhatnak bizonyos szervek közül, továbbá több oxigén és több hormon juthat el a szervekhez. Az ún. Aviva-módszerrel a menstruáció beütemezhető.

1157
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]